tiistai 24. toukokuuta 2016

Huoltovälit ja kynsien terveys

Rakennekynsien huoltoväliä ei kannata pidentää ihan kynsien terveyden vuoksi ja tietysti kynsien ulkonäön vuoksi. Jos huoltovälejä pidetään sen vuoksi, että haluaa säästää rahaa, kannattaa mieluummin otattaa rakennekynnet pois. Tässä yksi tarina siitä, miten voi käydä jos huoltovälit ovat liian pitkiä.

"Miksi asiakkaan ei kannata pidentää jatkuvasti huoltoväliä.
Tässä on pieni tarina siitä ja lopputulos kuvana.
Minulla on vakkariasiakas, joka pitää jatkuvasti kynnet ja huoltoväli 6-8 vko. Olisi se silloin tällöin vaikka ok, mutta... Luonnon kynnet ovat ylöspäin kasvavat ja asiakas tekee työtä kampaajana, on jatkuvasti veden kanssa tekemisissä, eikä käytä hanskoja. Mitä se tarkoittaa? 


Se tarkoittaa sitä, että oma luonnonkynsi pehmenee ja sitten kuivuu, eli kutistuu ja vapaa kärki (rak. kynnen alla) alkaa irrota eli sinne pääsee veden kanssa bakteerit (koska hiuksissakin on bakteereja ja rasvaa). Monet teistä tietää, kun kyse on ylöspäin kasvavista kynsistä, ne tarvitsevat enemmän huomiota huollossa, koska luonnonkynsi joka tapauksessa kasvaessa ylöspäin "pakottaa" materiaalia joustamaan, mutta kun geeli ja akryyli ei jousta, vaan ne alkaa pikkuhiljaa ilmaantua. Voi ne olla ihan silmälle näkymättömät ilmaantumat, mutta prosessi siellä tapahtuu.

Asiakkaani jatkuvasti pitää huoltoväliä pidempänä, mikä varoittaa onykholysiksen syntymistä, ja siitä johtuen sitten alkaa muodostumaan kynsiin home. Loppusuoralla sitten on kynsisieni.
Eli näitä asiakkaita on ja vaikka kuinka yrittää selittää ja varoittaa, siihen ei uskota, kunnes alkaa oireet näkyä..." Ko. asiakas joutui menemään lääkäriin otattamaan viljelyn mahdollisesta kynsisienestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti