lauantai 17. lokakuuta 2015

Kynsimuotoilija vai kynsiteknikko?


Olen miettinyt mikä ero on kynsimuotoilijalla ja kynsiteknikolla.
No, asiahan selvisi minulle kun löysin sen tiedon ProNailsin web-sivuilta.

Eli kynsimuotoilijan nimitystä voi käyttää sellainen henkilö, joka on suorittanut esim. ProNailsin koulutuksen ilman näyttöä. Hyväksytyn näytön jälkeen voi käyttää kynsiteknikon nimikettä.

Olen vasta noviisi kynsimaailmassa, mutta aika "kirjavaa" näyttää koulutukset olevan ja saa olla tosi tarkkana, mihin kannattaa rahansa sijoittaa. Jos alalle aikoo, niin kannattaa mielestäni heti alussa satsata laatuun ja maksaa koulutuksesta enemmän, kuin mennä halpaan koulutukseen, josta ei virallisesti valmistu kynsimuotoilijaksi ja myöhemmin kynsiteknikoksi.

Tämän check-listan antoi minulle eräs pitkään alalla ollut kynsiteknikko ja rakennekynsien kouluttaja:

"Palasin itse mielessäni aikaan jolloin aloittelin kynsiuraani... hmmm... hyvin monta vuotta sitten... Valitsin tuolloin edullisimman koulutuksen. Kynnys lähteä kurssille siihen hintaan oli pieni. Kantapään kautta opin, että kynsiasioissa kannattaa panostaa laatuun ja maksaa hiukan enemmän jotta asiakkaat pysyvät tyytyväisinä. Mulle kävi silloin ensimmäisten asiakkaiden kanssa huonosti tuon hinnan perässä menemisen takia, mutta en kehtaa kertoa enempää. Kun palasin kynsien pariin, vertailin eri merkkejä ja tärkeintä oli, että kynnet pysyvät kuin tauti ja merkki on luotettava. Mutkien kautta tarjoutui mahdollisuus maahantuontiin ja olen nyt 8 vuoden ajan tehnyt Pronailsin eteen töitä Suomessa, mutta edelleen check listani näyttäisi tuolta kuin alla, hinta olisi sivuseikka koska uskon, että laatu maksaa itsensä takaisin ja yksien kynsien materiaalikulut ovat hyvin pienet suhteessa siihen minkälaista hintaa voi pyytää, kun tekee loistavasti kestävät, kauniit kynnet.

1) Tuotteiden/kynsien kestävyys - kokeilisin minkä merkin kynnet pysyvät parhaiten. Menisin otattamaan kynnet itse kouluttajalta jos mahdollista.
2) Tuotteiden helppokäyttöisyys ja materiaalin muokkausominaisuudet - ja löytyykö merkiltä useita eri vaihtoehtoja, joista löytyy täsmälleen se koostumus joka miellyttää itseä.
3) Tuotteiden turvallisuus (luotettava, tunnettu merkki joka tutkii mm. tuotteidensa ainesosat tarkasti ja kehittää tekniikoita joiden avulla asiakkaan luonnonkynnet voivat mahdollisimman hyvin)
4) Tuotteiden saatavuus (onko helppo ostaa, toimiiko asiakaspalvelu)
5) Tuotevalikoima - kuinka monipuoliset ratkaisut erilaisten kynsiasiakkaiden käyttöön löytyy - löytyykö perusrakennekynsimateriaalien lisäksi vahvemmat rakennekynsimateriaalit joilla voi tehdä mm. hyvin ohuet, mutta silti kestävät kynnet, löytyykö helposti ja turvallisesti poistettavat kestolakkaukset koska 90% naisista ei halua rakennekynsiä, löytyykö kynsilakan joilla voi halutessaan peittää kasvurajaa huollon lähestyessä jos käyttää värigeelejä, löytyykö sarjasta monipuoliset kotihoitotuotteet joiden avulla asiakas voi pitää kauniista kynsistään, kynsinauhoistaan ja käsien ihosta hyvää huolta eikä tarvitse lähteä etsimään marketista tuotteita
6) Minkälaista muuta tukea merkiltä saa markkinoinnin tueksi: onko saatavissa aina sesonkiin sopivia markkinointimateriaaleja kuten julisteita, bannereita ja muuta materiaali liikkeen somistamiseen. Saako merkiltä edustavia markkinointimateriaaleja www-sivuille ja sosiaaliseen mediaan käytettäväksi, markkinointikonsultaatio&tuki ja se, että merkki markkinoisi aktiivisesti ja tekisi sen eteen töitä, että saisin uusia asiakkaita ja kysyntää
7) Voiko kuka tahansa tilata tuotteita - haluaisin, että tietäisin muidenkin merkin tekijöiden tekevät töitä merkillä vasta yksityiskohtaisen koulutuksen jälkeen jotta naapuritekijän laatutaso olisi suurinpiirtein samaa luokkaa eikä kävisi niin, että joku asiakas ei uskaltaisi tulla minulle koska toisen tekijän kynnet eivät olisi pysyneet kun ei olisi saanut riittävää koulutusta. Tai jotakin muuta työn laatuun liittyvää.
8) Koulutusohjelman yksityiskohtaisuus ja mitä muita koulutuksia ja tuotteita merkiltä saa. Olisiko saatavilla esim. jalkahoitoihin koulutukset ja tarvikkeet koska varsinkin kesäaikaan asiakkaat haluavat saada myös jalat kuntoon ja kauniit varpaankynnet. Kädet ja jalat kulkevat käsi kädessä."

Tämän viestin perusteella siis valitsin ProNailsin. Minulle pitää pystyä perustelemaan, miksi valitsisin juuri heidän koulutuksensa; pelkkä "tämä on vaan hyvä", ei minulle riitä.  

Toivottavasti tästä postauksesta on muillekin kynsialalle haluaville ja tuleville apua :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti