perjantai 2. lokakuuta 2015

Luonnonmukaisia keinoja käsien kauneudenhoitoon


Kädet kertovat ihmisestä paljon. Ne ovat uskolliset kumppanisi ja aina näkyvillä, kertomassa tarinaa luonteestasi ja persoonastasi. Miksi emme siis opettelisi muutamaa keinoa joilla kädet saa pysymään pehmeinä ja sileinä?

Kädet kärsivät usein muutoksista ilmastossa, kylmyydestä ja jatkuvasta työnteosta, ja menettävät siten pehmeytensä. Halkeamat ja punaiset läiskät alkavat ilmaantua. Myös auringon vaikutus on huomattava. Esimerkiksi jatkuva altistus auringonsäteille saattaa aiheuttaa jälkiä käsien ihoon. Tätä varten on otettava käyttöön tehokkaat varotoimet käsien ihon suojelemiseksi.

Hoito halkeileville käsille
Ruusu-, aloe vera- ja taikapähkinähoito


Nämä luonnolliset raaka-aineet palauttavat tehokkaasti vaurioituneen ihon entiselleen. Sekä ruusuilla että aloe veralla on hoitavia, ravitsevia ja parantavia ominaisuuksia. Ne uudistavat ihoa tehden siitä pehmeän tuntuisen. Taikapähkinä sopii myös täydellisesti helpottamaan vaurioitunutta ihoa ja hoitamaan arpikudosta ja palovammoja.

Hoito
Aloitetaan tekemällä ruususta ja taikapähkinästä hauduke. Tarvitset vain 10 ruusun terälehteä ja taikapähkinän oksan. Keitä ne noin puolessa litrassa vettä ja valmista sitten aloe vera -murska. Aloe veran sekoittaminen haudukkeeseen on monimutkaisin vaihe. Kun hauduke on vielä kuumaa, lisää siihen kaksi teelusikallista aloe vera -murskaa ja sekoita kunnolla. Kun hauduke on sopivan lämmintä, kylvetä käsiäsi siinä noin 15 minuutin ajan. Toista kolme kertaa viikossa ja tulet huomaamaan eron.

Hoito käsien kauneusvirheille
Kurkku- ja sitruunapohjainen hoito

Näiden ainesosien hapokkuus on yleensä hyvin tehokas apu käsien iholla esiintyville, auringolle altistumisesta johtuville läiskille. Ne sisältävät antioksidantteja, hoitavat ihoa ja kykenevät tasoittamaan jopa kaikkein räikeimmät ihon pigmenttihäiriöt.

Hoito
Tarvitaan yksi kokonainen kurkku, puolikas sitruuna, yksi silputtu persiljan oksa sekä ruokalusikallinen vehnänalkioita. Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Levitä seosta iholle kolmesti viikossa ja anna imeytyä ainakin 20 minuuttia, välttäen tänä aikana kaikenlaista käsien altistumista auringolle. Tulet näkemään tuloksia noin kuukauden jälkeen.

Pehmentävä kosteutushoito käsille
Hoito avokadosta ja luonnollisesta jogurtista

 
Avokado on yksi luonnon parhaista kosteuttajista. Sitä käytetään laajalti kauneushoidoissa ja on usein mukana vaurioituneiden hiusten hoidossa ja kasvojen kosteutusnaamioissa. Tämän lisäksi se sopii tietysti myös käsien kauneudenhoitoon. Sekoitettuna luonnolliseen jogurttiin sen teho on vielä voimakkaampi.

Hoito
Aloita keskikokoisesta avokadosta. Poista kivi ja kaavi ulos hedelmäliha. Murskaa välittömästi käyttäen apuna haarukkaa tai veistä. Pyri saamaan aikaan tasainen sose. Lisää sitten puolen sitruunan mehu ja maustamaton jogurtti. Mikäli tahdot, voit myös soseuttaa ainekset tehosekoittimessa. Kun sinulla on käsissäsi tasainen voide, levitä sitä käsillesi ja anna imeytyä viidentoista minuutin ajan. Toista kolmesti viikossa ja hyvin lyhyessä ajassa et enää voi olla esittelemättä muille uskomattoman pehmeitä ja kosteutettuja käsiäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti