Tämä juttu oli tämän päivän eli 25.3.2016 Kalevassa. Satu Mäkelä on ProNails kynsiteknikko ja kouluttaja. Hän on myös kouluttanut minut kynsimuotoilijaksi.
Kynnet: Satu Mäkelä/Studio Fée, Oulu
"Pitkän pimeyden jälkeen hauraat ja repsottavat kynnet on saatava käsineiden alta edustuskuntoon. Se onnistuu keväthuollolla ja hedelmäväreillä.
Ananaksen keltainen, kiivin vihreä, vesimelonin punainen ja goji-marjan oranssi. Jos et heti hoksaa, millaista värikarttaa kynsissä suosisit, kurkkaa jääkaappiin tai pakastimeen. Kun napsit hedelmiä, marjoja, smoothieita ja superfoodia, olet myös tämän kevään värimaailman huipulla. Terveysvärit vilkkuvat nyt muotitaloissa ja hedelmäiset sävyt ujuttautuvat kynsiinkin. Värihommiin ei kannata kuitenkaan ryhtyä talven jäljiltä aivan suorilta käsin.
- Käsi-ja jalkohoito ovat tärkeitä, jos haluaa saada kynnet uuteen uskoon. Säännöllinen manikyyri ja pedikyyri aina auttavat asiaa, mutta ne eivät vie pitkälle, jos kynsiä ei hoida kotona, sanoo kynsiteknikko ja kosmetologi Satu Mäkelä.
Käsi-ja jalkavoiteen käyttö on kaiken perusta. Tuotteita löytyy myös ihon kuorintaan ja kynsien vahvistamiseen. Myös kynsinauhoille on omat täsmätuotteensa.
Kynsien lakkailuun saa kulumaan monen mielestä aivan liikaa aikaa ja vaivaa. Kiireinen ja kärsimätön saa tärvättyä kynnet siksi, ettei jaksa odotella kuivumista. Jos lakkaus onnistuukin, on seuraava pettymys nähdä sen rapistuvan.
Kynnet saattavat olla myös niin hauraat, ettei niistä saa katseenkestäviä, vaikka kuinka yrittäisi. Myös kynsinauhat voivat rikkoutua herkästi ja päästää pöpöt jylläämään.
-Suomessa on kylmä ja kuiva ilmasto, mikä aiheuttaa luonnonkynsiin esimerkiksi kuivuutta ja liuskoittumista. Myös sairaudet ja elintavat voivat näkyä kynsissä. Rakennekynsiä halutaan juuri sen takia, että ne ovat kestävät, hyvännäköiset ja huolettomat, Mäkelä kuvailee.
Rakennekynsien yleisin huoltoväli on noin neljä viikkoa. Kynsiin voi teettää myös ohuempaa ja luonnollisempaa vaihtoehtoa rakennekynsille. Rakennekynsien koristelussa käytetään esim. tarroja, koristekiviä ja kiiltävää hilettä. Kynnen pinta karhennetaan ensin kevyesti. Sen jälkeen kynteen levitetään erilaisia geelejä, joilla kullakin on oma tehtävänsä. Koristelut tulevat kerrosten väliin ja lopuksi päälle laitetaan kiilto.
-Jos halutaan oikein taiteilla, maalataan kynteen vapaalla kädellä. Nousussa ovat myös yksiväriset kynnet. Sitäkin tehdään, että kaikkiin sormiinn ei tule samanlaiset kynnet, vaan on esim. kahta eri teemaa.
Kevät ja kesä ovat rakennekynsien sesonkiaikaa. Moni aloittaa kesälomansa rakennekynsien laittamisella, sillä kaikissa ammateissa rakennekynnet eivät ole työn touhussa mahdollisia tai sallittuja.
Kynnen mittaa voi olla niin monta kuin kantajaakin, mutta lyhyehköt kynnet ovat nyt erityisen suosittuja. Luonnonkynttä ei lyhennetä leikkaamalla, vaan viilaamalla. Se muotoillaan tasapäiseksi tai ovaaliksi.
-Myös rakennekynsiin tehdään luonnollisempia muotoja, ei niinkään stilettejä tai muita teräväkärkisiä, Mäkelä kertoo.
Luonnonkynsiä lakatessa parhaimman lopputuloksen saa, kun muistaa pohjalakan, sillä se tekee lopputuloksesta kestävämmän. Hyvä kynsilakka puolestaan löytyy yleensä kokeilemalla.
- Hyvälaatuinen kynsilakka kuivuu nopeasti ja levittyy hyvin. Se ei ole täysin läpikuultava, eli siinä on hyvä pigmentti. Hyvä lakka peittää kahdella kerroksella, mutta oikein hyvä lakka jo yhdellä.
Kun kynsihoidosta tulee rutiinia, voi oppia vetäisemään lakan kynteen kolmella vedolla niin kuin ammattilainen. Lopuksi koko komeus viimeistellään päällyslakalla."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti