torstai 5. marraskuuta 2015

Kenkäsuunnittelija vinkkaa: Hanki tällaiset kengät syksyyn

1. Väri
Suunnittelijan mukaan syksyn kenkämuodissa näkyy nyt värejä. Mustan haastajana on konjakki, murrettu ruskea ja tumma viininpunainen.

2. Materiaali
Materiaalina ajankohtainen on niin sanottu crepe eli raakakumipohja. Erityisesti catwalkeilla kellertävää vaaleaa pohjaa on vilahdellut tuon tuosta. Raakakumia suunnittelija kertoo hyödyntävänsäkin omassa mallistossaan.

3. Malli
Loafer-malli on kovaa huutoa sekä maskuliinisen matalana että korkealla korolla varustettuna. Muutenkin kapean piikkikoron sijaan katukuvassa nähdään nyt paksuja muotoja. Näistä esimerkkinä tolppakorot, jotka mukailevat 1960-luvun muotia.
Toisaalta vivahteet 1980-luvulta tuovat muotiin terävän piikkikärkisen avokkaan. Trendi näkyy myös nilkkureissa.
Mukavuudenhaluisille luvassa on hyviä uutisia, sillä lenkkarimuoti jatkuu edelleen kuumana. Sporttiset vaikutteet näkyivät vahvana syksyn näytöslavoilla, eikä muotiväki ole valmis luopumaan käyttökelpoisista ja mukavista jalkineista. Nyt lenkkarit yhdistetään vajaamittaisiin housuihin tai hulmuavaan midihameeseen.

Entä, millaiset kengät kannattaisi nyt hankkia Suomen sääoloihin?

- Itse suosittelen aina nahkajalkineita niiden hengittävyyden ja mukavuuden vuoksi. Talven mallistoni raakakumipohjaiset kengät sopivat hyvin sekä kosteaan että lumiseen ilmastoomme, Terhi kertoo.
Hänen mukaansa crepe on erittäin joustava ja pitävä pohjamateriaali.
Toki meitä kiinnostaa myös, millaisiin kenkiin itse suunnittelija pukeutuu.
- Käytän mustia Olive-sneakereita talven mallistostani. Ne ovat rennot ja sopivat hyvin myös mekkojen kanssa. Töissä vaihdan jalkaani Cat-puukengät.

Terhi Pölkin kenkiä voi ostaa muun muassa hänen omasta verkkokaupastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti